Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола глоби евродепутата Ангел Джамбазки (Европейски

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола глоби евродепутата Ангел Джамбазки (Европейски
Коментари Харесай

Европарламентът глоби Ангел Джамбазки

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола глоби евродепутата Ангел Джамбазки (Европейски консерватори и реформатори/ВМРО) поради жеста, който той направи при напускането на пленарната зала в Страсбург в средата на февруари и който бе пояснен от Мецола като нацистки привет.

Нарушението, в което е махленски Джамбазки е, че уронва положителното име и достолепието на институцията. Ето за какво Екологичен потенциал го лишава от надбавките за разноски за шест работни дни. Джамбазки, който от началото отхвърля обвиняванията, че е направил тъкмо подобен жест с ръка, може да апелира решението.

Според правилника на Екологичен потенциал дневната надбавка, от която се планува Джамбазки да бъде лишен в посочения период, е 338 евро (общо 2028 евро) за покриване на разноските за настаняване и обвързваните разноски, когато евродепутатите са в Брюксел или Страсбург за присъединяване в служебни действия.

Тази надбавка покрива разноски за хотел, храна и всички свързани разходи. Надбавката се понижава на половина, в случай че евродепутатите не са взели участие допълнително от половината поименни гласувания в дните, в които има гласоподаване в пленарната зала, даже в случай че са участвали и са се подписали в присъствения лист.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР